ОБ’ЄКТ АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИХ ВІДНОСИН ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ДІЯЛЬНОСТІ МВС УКРАЇНИ - Руденко, М. М. (Київський часопис права, 2023)
Анотація. В статті розкрито юридичну природу об’єкту адміністративно-правових відносин забезпечення організації та діяльності МВС України. Зясовано, що об’єкт правових відносин є складною філософсько-правовою категорію, яка описується гештальтом форми та конфігурації, як цілісного сприйняття філософсько-наукових понять у просторі – системи природних закономірностей, зв’язків, відносин, які існують онтологічно. Об’єктом правовідносин, з урахуванням предметного запропоновано аналізу є матеріальні або нематеріальні блага, задля одержання, передавання або використання яких поліцейські, військовослужбовці Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітники Служби цивільного захисту, інші посадові особи МВС України вступають у правовідносини. До основних видів об’єктів адміністративно-правових відносин забезпечення організації та діяльності МВС України відносяться все що служить здійсненню публічних інтересів у відповідності до законодавчо визначної компетенції, а саме охорона прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку, надання поліцейських послуг, захист державного кордону та охорона суверенних прав України, цивільний захист населення і територій, адміністративно-правове регулювання міграції. В цілому зроблено висновок. що об’єкт адміністративно-правових відносин забезпечення організації та діяльності МВС України – це цілісна система природньо-правових зв’язків поліцейських, військовослужбовців Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітники Служби цивільного захисту, інші посадові особи МВС України з приватними та публічними особами у відповідності до законодавчо визначеної компетенції, з метою забезпечення правозахисної та правоохоронної внутрішньої виконавчої функції правової демократичної держави – Україна.